woensdag 31 juli 2013

Als mijn haar maar goed zit.


Vandaag vanuit.... Waar waren we ook alweer vanmorgen? Na zoveel gereis raak je een beetje in de war. Oh ja, Makkum. Daar hebben we gisteren gewerkt, omdat het k.... weer was. Het effect van zo'n werkdag is enorm. De afstand, de frisheid van geest en samen over dingen praten werken uitstekend.

Gisteren concludeerden we ook dat het niet aan de slangetjes of sluitingen lag dat de motor veel te veel water lekte. Het was een lekkage van de koelwaterpomp, buitenwater gutste steeds sneller naar binnen. Dat is niet prettig om mee op pad te gaan. JW maakte een afspraak in Stavoren om het te laten repareren. 
We hadden gebeden ( sort of) voor een gunstig windje en dat had effect: WESTENWIND. Eindelijk konden we weer even zeilen. In twee uur en een half uur  waren we in Stavoren, zo'n 16 mijl verderop. Dat is toch weer retehard, nietwaar! Maar wat een golven bij 14 tot 16 knopen wind zeg. Dat had echt niet gehoeven en die kleur, bijna gifgroen. Voor ons doen is het IJsselmeer erg druk, soms wordt er een blik Bavaria's uit de sluis gespuwd en dan zijn we blij dat we weer wat in te halen hebben. En al die Bruine Vloot schepen... Waar komen die toch allemaal vandaan?

Stavoren is hardstikke leuk en toeristisch. Helaas ook hier weinig verse vis te scoren. Schijnbaar vangen ze hier vooral kibbeling, volksvoedsel nummer 1 lijkt het wel.

We wachten nu op de motormaker, gelukkig zijn we nog niet door de voorraad bier en wijn heen. We beginnen naar huis te verlangen. Ilena heeft ervoor gezorgd dat de vloer binnenkort opgeknapt gaat worden, de tuin ziet er prachtig uit ( leve Facebook) en we krijgen zin om weer te gaan werken en familie en vrienden te zien.
En... Ik zal blij zijn als ik mijn haar weer een keertje in model krijg, want dat lijkt nergens op. JW heeft daar wat minder last van. Die heb ik op Helgoland nog een keertje te pakken gehad met de tondeuse.

Geen opmerkingen: