maandag 9 juli 2012

Straalstroom

Vanochtend gaf de blije weermevrouw van Radio 2 de verklaring voor het weer: de straalstroom zou er niet meer moeten zijn rond deze tijd. Maar hij is er wel. Het gevolg kennen we. De ene depressie na de andere komt over ons heen. Intussen heeft de nieuwe buiskap z'n waterdichtheid bewezen en wij de onze ook.

Zaterdagavond hadden we een meerboei overgenomen van Jon en Ineke. Eenzaam en bijna alleen overnachten in het Beningen. Het enige gezelschap zijn de vogels in de Korendijkse slikken.



Onze Eigen Boei  (BN 8)



Dan naar De Heen, gelegen in de monding van de Steenbergse Vliet. Klein, rustig in een heel mooie omgeving. Redenen voor een mooie wandeling door de Dintelse Gorzen. Niet geschikt voor naaldhakken, of voor mensen met rundervrees. De loslopende bruine krullebolkoeien hebben heel puntige horentjes.

Geen rood, gelukkig

En deze is lui.
Engeland is ver weg op dit moment. Even ver als altijd natuurlijk, maar met dit weer toch iets verder. We doen het rustig aan. De hele afstand van De Heen naar st Annaland is 12 mijl en een sluis. Harde wind en de hele middag en avond zonnig en droog. Cis raapt krukels en drie oesters die ze onvervaard uit de schelp bevrijdt en luidruchtig naar binnen slurpt. Ik kijk toe. Ze is tot op heden nog niet ziek geworden, dus het zal wel goed zijn.

De weersverwachting is stabiel. Het blijft koud en regenachtig. Daarom besluiten we om te gaan werken als het echt slecht is. Die tijd halen we wel weer in. Dit is toch wel weer een heel verhaal over een paar dagen waarin eigenlijk helemaal niets is gebeurd.



3 opmerkingen:

FranciscaF zei

Morgen weer oesters, want we blijven hier nog ff.

Ruud Tibboel zei

Het nuttige met het aangename verenigen doen jullie goed! Zo kan je straks lekker gan varen als het nog mooi weer mocht worden. En... werken in een andere ambiance dan je bureau lijkt mij ook niet verkeerd. Ik wist niet dat JW toreadorenbloed in zich had....

Ruud Tibboel zei

Oh lekker die oesters, met een beetje citroensap en verse peper en een mooi glas witte wijn erbij. I envy you Cis