woensdag 3 juli 2013

Mijlpaal Brünsbuttel

We liggen eerste rang in de jachthaven naast de sluis van Brünsbuttel. We zijn zojuist aangekomen en stevig afgemeerd. Loeigrote zeeschepen komen hier op ongeveer 50 meter langs om van het Noord- Oostzee kanaal op de Elbe op te komen. Mooi om te zien. Vandaag 82 mijl gevaren. Via het Doventief van Norderney verlieten we de Duitse wadden.

Hoewel  er vooral veel regen werd voorspeld hadden we hele dag zon. De beloofde 4 en 5 Beaufort waren ook van de partijen als toegift kregen we regelmatig 22 knopen ware wind, 6 Beaufort dus.
Flinke golven nu uit het Zuidwesten. Witte strepen en koppen op het water. Mystell verdween af en toe in de golven en het liedje " kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in de wasmasjien" zat voortdurend in mijn hoofd. Het went. JW had bleek helemaal ingeslingerd en vertoonde geen spoortje zeeziekte meer.

Met alleen de fok op en de motor aan maakte we het ons zo comfortabel mogelijk. Ik heb nog een tijdje kunnen lezen. En halverwege heb ik lekker macaroni staan koken met een fornuis dat 45graden schuin hing.

Volgens plan en berekening waren we om 13:30 bij de uiterton van de Elbe om daar de stroom naar binnen op te pakken. Vanaf dat punt was het nog 40 nautische mijlen naar Brunsbüttel. Genoeg te zien op de rivier. Wederom veel windmolens. Die subsidiepot moet nu toch wel een keertje leeg zijn, hoop ik! Veel schepen, loodsen, allerlei soorten vessels. Halverwege de Elbe verdwenen de grote golven. Heerlijk om na zoveel uren weer even normaal te kunnen zitten. 

We zijn blij dat we er zijn. De zon schijnt er is hier veel te zien. El portillo zit in het glas.




Geen opmerkingen: