donderdag 1 augustus 2013

Nog een dagje Stavoren

De motorman bevestigt dat het de waterpomp is die lekt. Na demontage komt hij met een minder leuk bericht: het ding is zo versleten dat vervanging de enige remedie is. Morgen om negen uur is er een nieuwe. Nou, dat is mooi, zou je denken, totdat je hoort hoeveel zo'n simpel waterpompje kost. Voor dat bedrag koop je een hele nieuwe buitenboordmotor!

Vandaag dus een gedwongen dagje Stavoren. We installeren de zonnetent, die ons samen met een goed gericht zwak windje nog enigszins op temperatuur houdt. Binnen is het 29 graden. We denken terug aan de afgelopen weken. Veel gezien, veel afwisseling en mooi weer. Alleszins geslaagd, en een bron voor goede herinneringen. 

Stavoren is bijzonder populair. De bootjes blijven binnenkomen. Soms zie je merkwaardige acties. Een meneer met een nagelnieuwe boot demonstreerde hoe je zelfs in de box nog een aanvaring kunt veroorzaken. Gewoon volle kracht achteruit tussen de palen en niet goed mikken, dan ram je de buurman. Die schrikt zich begrijpelijkerwijs een ongeluk, snelt naar buiten en constateert dat slechts de boot van de wildeman schade heeft opgelopen. Zelf werd hij gered door de stalen stootrand van zijn Hallberg Rassy. Maar gelukkig levert het normale geklungel slechts vermaak en geen schade op.

Nu nog even terug. Hoewel we tijd genoeg leken te hebben wordt het nu toch nog flink rekenen. Stavoren - IJmuiden - Stellendam - de Put zou mooi zijn, maar niet met zuidenwind en stroom overwegend tegen. We besluiten om de staande mast route via Amsterdam te nemen. Dat betekent 's nachts in konvooi door Amsterdam. We kunnen zaterdag in de thuishaven zijn, of uiterlijk zondag. Als jullie niets meer van ons horen, dan zijn wij ten onder gegaan in het geweld van de Canal Parade van het jaarlijkse Gay Pride festival. Als het weer zich in gunstige zin aanpast misschien toch over zee, maar 't zit er nu niet in. 


Geen opmerkingen: