vrijdag 12 juli 2013

Veel tuimelaars op weg naar Bogense, Funen


Åro was fantastisch. Deenser kan niet! Prachtige natuur, strandjes, mooie keien, gierzwaluwen in de oevers, een koddig haventje, inclusief vissers en veerboot en friet-vistent. En ook nog een wijngaard boven op de heuvel.

Om 9:00 vertrokken we richting het Noorden. In Middelfart zouden we J. En M. Weer tegenkomen. en dat gebeurde ook. Vlak voor Middelfart versperde een kabel- legger ons de doorgang naar Strib. Een visser waarschuwde ons dat we terug moesten. Tuimelaars in het water zorgden voor de animatie en de zon deed de rest.

Vanaf Middelfart was de wind op. Mooi weer heeft ook zijn mindere kanten. Op de motor vervolgden we onze weg, richting Bogense. De twee bruggen over de Kleine Belt waren immens. De Oostzee en kusten na Strib waren overweldigend mooi. 

Het water was platter dan plat, John probeerde nog wel even zijn Genaker, maar een beetje zonnend en zwemmend drijven was ons lot. Langzaamaan bereikten we Bogense. verrassend leuk. nauwelijks vreemde boten, alsof we in de rimboe zijn beland. Het is toch hoogseizoen? 

Het is nu vroeg in de morgen.  Het weer is geweldig. In de wifikamer van de haven zit ik even te werken. De voorzieningen zijn geweldig. We liggen aan de kade in de oude haven, die helemaal opgekalefaterd is. Erg leuk. Oude en nieuwe boten door elkaar.

Vandaag is het plan om naar Somø te varen.

Geen opmerkingen: