maandag 8 juli 2013

Rondje Lyø

Vannacht verbleven we in de baai van Lyø. Er lagen meer schepen voor anker, met hun neus naar een uitloper van het eiland. En een stukje verder de LilleBaælt waar de zon later in zou plonzen.

Met de rubberboot haalden we de bemanning van de Mystell op. Om de beurt roeiden we naar het strand, inclusief alle bbq spullen, truien, drank. Ik werd als eerste overgezet en stak de bbq aan. Lang geleden deden we dit soort dingen aan de rand van het Veerse Meer als het een mooie zomeravond was.
Met een zeiknatte broek werd de één na de ander afgezet op het strand. De mannen speelden voor veerman. We genoten van het eten, het zand dat plakte aan de vuilniszakken waar we op zaten en aan onze natte broeken. We hadden lol om ons eigen kleine avontuurtje. Na de bbq stookten we een fikkie en ontdekten we blauwe zeedistel.

Voordat de zon weg was roeiden we terug. Slapen aan een ankertje in de middle of nowhere heeft wel wat. M en J hadden nog nooit aan een anketje geslapen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je wakker wordt van een ongewenst geluid omdat je tegen een andere boot opknalt omdat het anker is gaan krabben, of je loopt vast op een zandbank om dezelfde reden...Of je zorgt dat je goed vastligt en gaat lekker slapen.

In de morgen zag ik een diezige verte. De zon scheen weer, het eiland lag nog op dezelfde plaats. De wind was toegenomen.

We besloten naar Faaborg te gaan, omdat de boegschroef van John het had begeven en hij een deskundig techneut wilde consulteren. Wij zeilden eerst naar Jutland en weer terug naar Lyø, gewoon omdat het zo lekker ging. Daarna gingen we even in Lyø aan wal om het meest authentieke dorpje vanDenemarken  te aanschouwen. Het was inderdaad erg mooi. Mooi huisjes, tuintjes, landerijen en een heel mooi kerkhofje waar iedere overledenen een graf met een piepklein buxushaagje had.
Toen we weg voeren hadden we plotseling een extra man aan boord. Dat kwam omdat er een boot naast ons was afgemeerd toen we even het eiland op gingen. Tijdens het verleggen van de boten was de man te laat op zijn eigen boot gestapt. De kinderen wilden hem wel terug. De vrouw twijfelde. ;-)

In Faaborg zagen we J & M weer, we haalden een ijsje, aten een hapje, sprongen onder de douche en hingen wat rond in het avondrood.





Geen opmerkingen: