woensdag 17 juli 2013

Terug in Duitsland

We hebben helemaal geen wilde avonturen te melden, behalve dat we vandaag een snelheid van 10 knopen over de grond haalden toen we vanaf Spodsbjerg langs Langeland dwars over de zuidelijke Oostzee naar Mölkenort - in de Kielerfjord- voeren.

Of het wilde avontuur dat we diesel wilde tanken en het volautomatische apparaat wel geld slikte, maar geen diesel gaf, waardoor we de havenmeester bij zijn ontbijtje moesten storen, zodat hij ons kon helpen. Gelukkig waren we niet de enige sukkels die wat moeite hadden met de Deense gebruiksaanwijzing.

Of het wilde avontuur dat JW gisteren een heerlijke hamburger heeft gegeten en dat hij vandaag ongeveer de helft van de reistijd onderdeks heeft vertoefd wegens een flinke voedselvergiftiging. 

Desalnietemin scheen de zon geweldig en blies de wind de eerste 20 nautische mijlen zoals we besteld hadden. Wat een feest om langs zo'n mooie kust te varen met heuveltjes, toefjes groen, gele graanvelden, af en toe een aardig huisje of boerderijtje en als kers op de appelmoes een prachtige witte vuurtoren aan het eind van het land, fonkelend in het zonlicht.

Na de kaap verwachtten we een stoot wind, omdat de wind vanachter Langeland zou komen, maar dat gebeurde niet. Zelfs toen het land uit zicht was bleef de wind beschaafd. Na 20 mijlen werd langzaam het windknopje teruggedraaid. Ik was allang blij, zo kon JW tenminste even rustig gammel zijn. Veel zeilschepen op het water geeft ook meer vertier op de marifoon. Kanaal 16 is af en toe zeer onderhoudend.

In de Kielerfjord was het bloedheet en het water was spiegelglad. J en M hadden reeds een aardig plekje opgezocht in de oude vissershaven van Mölkenort en hielpen met aanleggen. Halverwege hoorde ik een "pan pan" oproep van een zeilschip met 4 kinderen aan boord; een schip in nood dus. De positie van het schip was vlak bij ons, maar ik zag het niet ( jw was beneden) Helaas geen spektakel, want het schip werd snel op sleeptouw genomen.

Vorige week hoorden we ook een "Mayday" oproep op de marifoon; een zinkend zeilschip. Even later hoorden we dat alles goed was en het schip naar Bogense werd gesleept, waar wij ook waren geweest.

Maar verder was het een rustige dag. 


Geen opmerkingen: