zondag 1 augustus 2010

Van Stelledam naar Zeebrugge

5:00 uur We liggen aan de steiger in Stellendam, aan de zeekant. D "happy Fisherman" achter ons start zijn motor, de zon ook. Een zeilboot vertrekt. Wij pas om 8:00 uur in verband met het tij.

Weinig wind dus rustig wakker worden. Een zeehond kijkt ons na als we het Slijkgat verlaten. Wind tegen op zee... da's niet mee, we hebben liever de wind mee.
Ter hoogte van Noord Beveland neemt de wind toe. Als we de Schelde passeren hebben we al heel veel lichaamsbeweging achter de kiezen. De zeilen gaan op en blijven staan tot Zeebrugge. Niemand aan boord zeeziek bij ons.
We zeilen keurig op met Mystell, een Dehler 41 en IXia, een X 41. Ook al zijn we "het kleintje" van 36 voet. We doen het toch aardig!

We zijn superblij met de AIS als we bij de haven van Zeebrugge zijn. De grote schepen zien we aankomen en vertrekken. Dat scheelt een hoop onrust.


Om 16:30 meren we aan in het ons zo vertrouwde Zeebrugge. De havenmeester kent ons nog... nou ja... de computer dan. Leuk om hier weer te zijn.
We nemen een Wittekerke en chips in de zon. Vandaag geen spat regen gehad.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om te lezen! De vakantie is nu echt begonnen! Een hele fijne vakantie en een goede reis!
Veel groeten, Sjaak

Ruud Tibboel zei

goed jullie zo te kunnen volgen. staat S.Y. voor sail yaht oid ???
Hopelijk wordt de wind jullie nog gunstig gezind voor de kanaaleilanden, of wordt het toch Engeland?

groeten, Ruud++

Unknown zei

Toe maar met twee 41 voeters op stap. Dan zijn jullie toch nog eens een kleintje; maar zoals wij weten wel een snelle, dankzij jouw trimmer en meneer Dehler.

Onze tocht zag er als volgt uit; Rommpot M> Balnkenberge (met weinig wind)> Nieuwpoort (idem)> Calais in 6 uur met prachtige wind en snelheid tot maximaal 7,5 knoop!)>Ramsgate (mooie wind maar wel verkeken op de stroom de koers was ingezet op Dover,> Londen (maar dat was over de ijzeren weg (leuke dag)> Nieuwpoort (koers was Duinkerken, maar het ging lekker, we kwamen te hoog uit en we hadden nog tijd, twee daagjes gebleven; fietsen en strand )> Blankenberge> Roompot (bedoeling was Breskens maar gezien de weersvoorspeling toch maar naar roompot)> Herkingen. Dat was eigenlijk te vroeg; maar ja geen enkeel verwaaidag, goede stroom mee, geen enekel regendag, wat wil, je nog meer. Nou we gaan jullie volgen ben benieuwd. \veel plezier.

J en D