zaterdag 28 augustus 2010

Weer thuis

Diner bij Volkeraksluis
Vanaf Middelburg ging het naar de Volkeraksluis. Donkeren luchten en "het stront waaide weer van de diek". We zijn ondertussen gewend aan wind tussen de 20 en 30 knopen. Het was uitermate rustig op het water; op het Veerse meer, op de Oosteschelde en verder. 


Bij de Volkeraksluis kwam nog een half uurtje de zon. We besloten een flesje open te trekken, een lekkere maaltijd te nuttigen en de laatste vakantiedag te vieren. Dat lukte prima. Vervolgens hebben we ons best gedaan om onze boeken nog uit te lezen voordat we weer naar huis gingen, dat lukte niet helemaal omdat de ogen alweer dichtvielen.


Na de Haringvlietbrug stoomden we op naar Stad aan het Haringvliet, onze thuishaven. In het Hellegat waren de golven alweer op zeehoogte, wat een geklots. Gelukkig worden we er niet meer warm of koud van. Op weg naar Stad kwamen we de Dehlerclub tegen, waar wij ook lid van zijn. Die hadden hun zeilwedstrijd "Rondje Tiengemeten". Een mooi gezicht!


Om een uur of twee waren we weer in de haven. Nog maar koud aangelegd kwamen de eerste belangstellenden toestromen om onze verhalen uit de eerste hand te vernemen. De steiger zonk bijna...  


En dat waren dus de sterke verhalen van deze reis. Bedankt dat jullie zo enthousiast reageerden! En leuk dat jullie meeleefden!


Maar... we stoppen niet, we gaan gewoon verder... want voor ons eindigt het seizoen pas als het gaat vriezen! Dus, blijf ons volgen en blijf vooral gezouten en ongezouten commentaar geven! 


Francisca



Geen opmerkingen: