vrijdag 6 augustus 2010

Zeeziek? Neem geen Primatour!


'Word je wel eens zeeziek?' is een vraag die mij vaak genoeg is gesteld. Antwoord: ja, soms wel. Zoals gisteren (donderdag 5 augustus) toen we de ruim 55 mijl van Boulogne sur Mer naar Dieppe aflegden. Dankzij de noordwestenwind van kracht 5 deden we dat in recordtijd. Voor mij maar goed ook, want de vooraf ingenomen Primatourtablet deed helemaal niets. De golven wel. Je ziet het niet echt goed op het filmpje, maar we werden flink door elkaar geschud. Eenmaal in Dieppe aangekomen is de lucht blauw, het water en de shirts van de dienstdoende havenmeester ook, en zijn de rotsen wit. Dieppe kan in de zomer heel vol zijn, maar nu valt het wel mee.  Het toekennen van plaatsen lijkt zelfs wel georganiseerd! Internet zou er ook moeten zijn, maar helaas, dat is  er toch niet. De verklaring is heel Frans: het oude havenkantoor wordt gesloopt, te beginnen met de WiFi antenne…

Een uurtje of twee voor aankomst voel ik me weer een beetje mens, en als we naast Mystell veilig vastliggen is het leed weer geleden. Dat is het geluk bij zeekziekte. Het stopt gewoon als je stilligt. Het is overigens wel erg prettig dat Francisca nergens last van heeft. Die kun je bij windkracht 9 op zee ondersteboven in de kajuit hangen, een pain au chocolat voeren met een haring en ze wordt niet ziek. Stikjaloers ben ik daarop!

Vandaag worden we ruw gewekt. Al om half elf wil de eigenaar van een grote snelle bromboot weg. Hij vindt dat wij in de weg liggen. De havenmeester maakt van de gelegenheid gebruik om iedereen maar ergens anders neer te leggen. Ook goed. We doen het rustig aan, vanmiddag es in de stad kijken, boodschappen doen en dan wordt het vanzelf weer borreltijd. Morgen waarschijnlijk naar St Valery en Caux. Of naar Eastbourne. Vanavond weten we meer.

Jan Willem

1 opmerking:

Ilena Ingwersen zei

Arme JW!
Heb wel moeten lachen om de pain au chocolat met haring ;-).

Veel plezier en we skypen!