maandag 16 juli 2012

Gespannen verwachtingen, zagers en koffie

Wij begrijpen heel goed dat onze trouw bloglezers zo langzamerhand zitten te springen om iets te horen over onze spectaculaire zeilreis met bijbehorende ontdekkingen. Daar gaat ie dan...

Zaterdag 14 juli. Aan de overkant van de sluis is een zagerkwekerij. Dar gaan we even kijken. Wat dat zijn zie je op de foto's.





We lopen door, in de regen. Dat wordt een onverwacht mooie wandeling. Bij de dijk aan de Zandkreek inspecteren we of onze belastingcenten wel goed worden besteed. Het is een indrukwekkend forse klus om al die dijken goed te onderhouden. De vogels op de schorren trekken zich daar allemaal niets van aan.







Zondag 15 juli. Na drie dagen Goesche Sas is het tijd om te vertrekken. Regenpakken aan, sluis door en naar de Zeelandbrug. Na de brug klaart het op. Met  het beetje wind dat er is zeilen we helemaal naar de Roompot Marina. Dat is lekker zeilen, maar wel kort. In de Roompot treffen we onze reisgenoten van vijf jaar geleden. Het wordt dus een heel gezellige avond. We konden nog lang buiten blijven zonder bevriezingsverschijnselen.


Maandag 16 juli. De weersvoorspellers zeiden dat het in de ochtend zonnig zou zijn. Dat klopte wel, maar wij hebben het gemist. Te lang geslapen en daardoor waren de verse broodjes bij de havenmeester ook nog op. Regen en wind waren ook voorspeld. Dat klopte ook, maar ik vraag me wel af waarom het zo veel regen moest zijn. Het is nog nauwelijks droog geweest hier. Toch wagen wij ons aan een wandeling naar het strand. Striemende regen, harde wind, wat zijn wij een bikkels! Cis ziet een viswinkel. Ze ziet een kans om een haring te scoren, maar helaas, de tent was dicht. Onbegrijpelijk natuurlijk, want in hoogzomer zou je verwachten dat de klandizie tot ver buiten de poorten staat te wachten op een haring of, erger nog, een ijsje.






Terug in de haven zetten we ons aan de voorbereiding van de tocht naar Lowestoft. Je moet toch wat voor het geval het weer de goede kant uit gaat. Voorlopig striemt de regen nog op het dek. Nu eerst even koffiedrinken op de Lootsboot. Zij gaan morgen naar Vlissingen, via het Veerse Meer en het Kanaal door Walcheren. Waar wij terecht komen lees je wel in de volgende aflevering van ons vervolgverhaal "Onderweg naar nergens".


Geen opmerkingen: