zaterdag 14 juli 2012

Nova Zembla

Donkere wolken, regen, wind en koud. We slapen totdat alle slaap verdreven is en onze dromen op zijn. Het lijkt wel of we vannacht op Nova Zembla zijn beland. Het is zoooo stil in het Goese Sas. Er gebeurt helemaal niets. Gelukkig hebben we een kachel aan boord.

Gisteren zijn we naar Goes gefietst en hebben nog heel even op een terras kunnen zitten. Anneke kwam en we trakteerden haar en onszelf op een overheerlijk tortilla met verse zalm, zure room en dille, met een avocado, limoensalade erbij nadat we tapas hadden gegeten van walnoten-dadelkoek met gorgonzola. Loopt het water je al over de kin?

Op Nova Zembla is het zo slecht nog niet... volledige berusting in ons lot, overheerlijke spacekoekjes van AH, goede handgezette koffie en leuke boeken zorgen voor tijdloos genieten. We hebben niet altijd zon nodig om tevreden te zijn. We hoeven niet altijd te zeilen onder ideale omstandigheden om het goed te hebben... zo praten we met elkaar, net zolang totdat het werkt... en dat doet het!

Ik lees nu "De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween" van Jonas Jonasson. Ik heb al dubbel gelegen van het lachen en ben nog niet op de helft. Wat een heerlijk boek in de categorie "Bekijk het leven eens van de andere kant".

Jan Willem houdt zich bezig met de geschiedenis van de weersvoorspellingen met het boek "Stormsein" van Paulien Halford. Daarbij verbaast hij zich erover dat zoveel machtige lieden de technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen van de weersverwachtingen hebben zitten tegenhouden vanwege eigenbelang, waardoor wij nu in dit shitweer zitten! ;-)

Maar... er is kans op verbetering.
 Wij raadpleegden vanmorgen de volgende weersites en apps:


Francisca





Geen opmerkingen: