donderdag 15 juli 2010

Voorbereidingen tocht naar Alderney


Yoepiedepoepie. het aftellen is begonnen.
Over twee weken gaan we weer. Op pad met de boot. S.Y. "Orisande".

De geur van alikruiken, alle kleuren blauw,groen en grijs die je je maar voor kunt stellen, rekenen met het getij, angst en genot, kicken op de golven, werken met de wind, kortom: dat wordt weer een lekker zeiltochtje.

Het plan is om naar Alderney, Kanaaleilanden te varen. Ongeveer 500 zeemijl. De route weten we nog niet. Dat hangt af van het weer en de wind. Lang Zuid Engeland via het Island of White of via de Franse kust?

We vertrekken met 3 zeiljachten vanaf Stad aan't Haringvliet. Later meer. Nu eerst het werk afronden en uitrusten. Dan worden we niet zeeziek!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Joepiee; ik ben de eerste volger!
Heb eindelijk tijd om te reageren op je SMSje (en ben eindelijk nuchter genoeg). We (Theodosia) zijn woensdag buitenom van Bresk. via Roompot naar Colij gevaren. Net voor de plensbui binnen. Mooi langs de kust. Donderdag voor 'tlapje naar ZZee (5Bft), aldaar veel 'oud bruin' en Gaffers. Vrijdag in Wedtrijd naar Veere (3e geworden).Zaterdag prachtige wedstrijd met Van Loon. 'savond veel lol, drank, zingen e.d. op de Jacqueline-Denise. Zondag op de pruttel door het kanaal weer naar Breskens. Hoe ist met de Plotter? (Is de ouwe te koop?)

FranciscaF zei

Aha, je wilt de oude plotter hebben. Volgens mij gewoon gratis af te halen op dit adres, maar weet niet of je er veel aan hebt! Antenne is gesloopt... We leggen hem aan boord. Als we weer in het Zeeuwsche zijn bel ik!

Gefeliciteerd met jullie overwinningen en zegetochten met de ouwe gaffers! Ik hoop dat je promillage alcohol gezakt is als jullie op reis gaan!

ahoi!