donderdag 27 juni 2013

Dr. Deen eiland

Donderdag 27 juni. We zijn op Vlieland na een prachtige zeilreis voor de meesten van ons. Voor enkelen van ons - we zijn met twee boten en 5 volwassenen - was het minder leuk vanwege zeeziekte.
Maar wat is Vlieland toch mooi als je aan komt varen. Het is helemaal geen straf als het weerbericht slecht is, de temperatuur te laag en het stront van de diek waait.

Vanwege die slechte voorspellingen besloten we twee dagen op het eiland te verblijven. Onze favoriete opstapper Winfried hebben we naar de boot gebracht. Zijn zeildaagjes zaten erop. Terwijl we hem uitzwaaiden kwamen we Monique tegen. Jeweetwel... Monique van de Ven. Met een hele filmploeg en nog wat bekende gezichten. "De serie "dokter Deen" werd opgenomen. Leuk om er even bij de zijn.


Na de laatste zwaai naar Winfried fietsten we in de luwte naar de zuidkant van het eiland. Zittend in het gras en kijkend naar de lepelaars die boven de rand van het Wad vlogen, ouwehoerden we er wat op los. Maar het was koud. Snel weer op de fiets, kopje soep en dan als een razende Roeland met de wind mee via de duinen terug naar de haven. Kacheltje aan, tuttelen, rommelen, herstellen... nix mis mee. Wat gaat het weer doen? En wat gaan wij doen...?

p.s. zie ook Google maps "Waar zijn we met Orisande"

Op het filmpje onze medezeilers "Mystell" en een indrukwekkende zeilboot aan het eind. Enjoy!


Geen opmerkingen: