maandag 24 juni 2013

Bobbels op het water

Met John en Marian van s.y. Mystell hadden we afgesproken naar Stellendam te gaan en om 10:00 door de sluis te gaan. John had de verkeerspost gebeld. Die meldde dat de golven in het Slijkgat 2:30 meter hoog water. Met laagwater zou dat ongetwijfeld tot gedonder leiden. 

Dus dan maar via het Spui, Oude Maas en Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland naar buiten. Leuk tochtje was het. Koetjes, molentjes, landhuisje... En dan bam... Bam... Bam... zit je in hele hoge golven op zee. Toen het zeil hoog stond ging het een stuk lekkerder. Heerlijk scheuren over de baren. Het zonnetje liet zich heel even zien. Jammer dat een bemanningslid zeeziek werd. Wat zeg ik... Groen... Geel.. Lijkbleek. Het leven van een zeeman gaat niet altijd over rozen.

Heel snel waren we in IJmuiden. Maximaal 11 knopen door het water. Op vol tuig de haven in, het kon even niet anders volgens mij. Blij dat we er waren. De wind was niet echt gaan liggen zoals voorspeld. Na het avondeten was de wind nagenoeg weg. In ieder geval gaan we lekker rustig slapen.





Geen opmerkingen: